Julio Bastos Dona Maria Branco

Artikelnummer
7000037802
Kristalhelder met een zweempje citroenkleur. Het bouquet is gevuld met tropisch fruit en een vleug citrus waarna een rijke, elegante en fruitige smaak aansluit met een frisse zuurgraad en een verfijnde afdronk.
Omschrijving
Boven de Algarve ligt de provincie Alentejo. Ondanks de droogte en het warme weer in dit gebiedspeelt de wijnbouw een grote rol. 170 km. ten oosten van Lissabon ligt het plaatsje Estremoz methet paleisachtige huis Dona Maria dat dateert uit de 18e eeuw. Destijds was het een geschenk van koning João V aan een van zijn hofdames, Dona Maria, op wie hij hopeloos verliefd was. Op dit prachtige, oude domein wordt wijn gemaakt volgens de modernste technologie maar daarnaast is ook de methode om de druiven met voeten te treden in de beroemde "lagares" hier nog steeds actueel. De wingerd beslaat 80 ha waarvan 12 ha met witte en 68 met rode druiven is beplant. De terroir bestaatuit klei en kalk die water vasthoudt waardoor geenirrigatie nodig is. Proefnotities: Kristalhelder met een zweempje citroenkleur. Het bouquet is gevuld met tropisch fruit en een vleug citrus waarna een rijke, elegante en fruitige smaak aansluit met een frisse zuurgraad en een verfijnde afdronk.
Uitgebreide informatie
EAN Code Doos
25600395700425
Uitgesloten voor e-commerce
Nee
EAN Code Fles
5600395700421
Alcohol percentage
12.5%
Allergeen sulfiet
Nee
Allergeen melkbestandsdelen
Nee
Allergeen eiwitbestandsdelen
Nee
Land
Portugal
Ligging wijngaard
Op een hoogte van 450 meter
Flessen per pakket
6
Regio
Alentejo
Afsluiting
Kurk
Wijnhuis
Volume
0.75
Wijnkaart omschrijving
Julio Bastos, Dona Maria Branco
Wijn/Spijs combinatie
Tongfilets, hek, zeebaars in boter of met kappertjes, schaal- en schelpdieren, allerlei salades, sushi, paella, kaasfondue
Druivenras
Antao Vaz, arinto, viosinto
Jaar
2020
Druivensoort
Antao Vaz,Arinto,Viosinto