Ontdek onze verhalen

We heffen een glas vol bubbels: 15 jaar samenwerking met Follador

Fruitig, geurig en levendig: Prosecco is al jarenlang populair. Deze mousserende wijn wordt gemaakt van de Glera-druif en is de ultieme Italiaanse terraswijn en aperitief. Eén van de meest geliefde Proseccomerken is Follador. Dit jaar hebben we bij OR&B al 15 jaar een samenwerking met het toonaangevende familiebedrijf. Dat kristallen huwelijk willen we laten klinken, en daarom delen we een aantal highlights omtrent de Prosecco’s van Follador én onze samenwerking. Op naar nog eens 15 mooie jaren!

1. Meer dan 250 jaar Follador

Het Italiaanse Follador is niet zomaar een wijnhuis. De familie Follador leidt het gelijknamige familiebedrijf al sinds 1769. Giovanni Follador was de eerste wijnmaker in de familie, en sindsdien hebben zijn nakomelingen de standaard voor wijnbouw steeds verder verhoogd. Sinds 1970 maakt Follador mousserende wijnen, volgens zelfontwikkelde methodes. Inmiddels staat Gianfranco Follador aan het hoofd van het bedrijf, samen met zijn vrouw Rita, hoewel hij steeds meer werk overdraagt aan zijn kinderen.

2. Vrouwen aan de top

Dat brengt ons bij de tweede highlight. Het wijnhuis Follador wordt namelijk grotendeels gerund door vrouwen. Gianfranco Follador heeft vier kinderen, waarvan drie dochters en één zoon. Cristina, Francesca en Emanuela nemen veel taken binnen het bedrijf op zich, waaronder het produceren van de wijnen, marketing en logistiek. Zoon Michele staat naast zijn vader in het superviseren van de wijnbouw.
 

3. Verkozen tot Best Prosecco of The Year 2020

In 2020 werd de Prosecco Superiore DOCG Extra Dry 2019 van Follador verkozen tot Best Prosecco of The Year. Een prachtige prijs, in de enige Champagne & Sparkling Wine competitie ter wereld. “Wat een sensatie,” zei Cristina Follador toen de familie de prijs aannam. “De Prosecco-sector heeft zich de afgelopen 10 jaar aanzienlijk ontwikkeld. We moedigen dan ook iedereen aan deze geweldige wijnen te ontdekken en ervan te genieten.”


4. Laelia, de nieuwe Prosecco D.O.C. Rosé

Follador is altijd bezig met productontwikkeling. Kortgeleden heeft het wijnhuis daarom een nieuwe variant toegevoegd aan hun aanbod: de Laelia, een Prosecco D.O.C. Rosé verkregen uit een verfijnde blend van Glera-druiven en 10% Pinot Nero. Dit leidt tot een fruitige smaak, met een aroma van appel en witte perzik verrijkt met aangename tonen van rood fruit, bramen, wilde aardbeien en zwarte bessen. Onweerstaanbaar! 

5. Vegan-friendly én laag in calorieën

Wat we eten en drinken wordt steeds belangijker. Om die positieve ontwikkeling te steunen heeft Follador besloten twee vegan-friendly én low-calorie Prosecco’s te ontwikkelen: de Kleofe (66Kcal per glas) en Brut Nature (60Kcal per glas). Geproduceerd zonder restsuikers en zonder dierlijke toevoegingen, en met toch de herkenbare kwaliteit van Follador.

6. Samenwerking met de Venice-Simplon Oriënt Express

Follador heeft een bijzondere samenwerking met de Venice-Simplon Oriënt Express van Belmond. Deze legendarische treinreis vervoert reizigers door Europa én terug in de tijd. De combinatie van de historische rijtuigen en heerlijke Italiaanse bubbels maken dit een bijzonder elegante beleving. Glamour ten top! 

7. Follador in Top 100 Forbes 2021

Dit jaar begon goed voor Follador. Het wijnhuis werd namelijk genoemd in “The Guide To 100 Italian Excellence in 2021”, opgesteld door So Wine So Food in samenwerking met de Italiaanse editie van het prestigieuze zakenmagazine Forbes. Het wijnhuis wordt dus geassocieerd met de beste, heerlijkste en mooiste Italiaanse merken ter wereld. Iets om trots op te zijn!

8 Favoriet bij de Pizzabakkers

In Nederland is Follador een rijzende ster. Iets wat ook rijst: pizzadeeg. En niet geheel toevallig is het Nederlandse bedrijf ‘De Pizzabakkers’ onze grootste afnemer van Follador. Logisch, want Italiaanse bubbels gaan natuurlijk heerlijk samen met een versgebakken pizza.

9. Follador’s Prosecco Frizzante

Welke Prosecco van Follador bij ons het meest populair is? Dat is de Prosecco Frizzante. Dit is een milddroge, zacht mousserende wijn met ingetogen aroma's van appel, peer en citroen. Een verfrissende dorstlesser én feestwijn. Vooral de piccolo’s worden veelvuldig afgenomen door klanten van OR&B.

10. Al 15 jaar ‘getrouwd’ met OR&B

Follador werkt al sinds 2006 samen met Oud Reuchlin & Boelen. Deze samenwerking heeft daarmee ons kristallen huwelijk bereikt, iets waar we bij OR&B ontzettend trots op zijn. “Oud Reuchlin & Boelen is de reden voor ons succes in Nederland,” aldus familiebedrijf Follador. “We zouden nooit zo ver zijn gekomen als we niet zo’n mooie band hadden met OR&B en de vriendelijke medewerkers. Bedankt dat jullie ons blijven inspireren, en we kijken uit naar nog meer jaar samenwerking. Felice anniversario!”

 

Wij heffen ons glas daarom op nog eens 15 jaar samenwerking met dit bijzondere wijnhuis.

 

Wil je alle Prosecco’s van Follador bekijken? In ons assortiment vind je een uitgebreide selectie van onze favorieten.