Ontdek onze verhalen

Bring Back Chardonnay Cruise

A.B.C. – Anything But Chardonnay. Dat is wat mensen jarenlang zeiden wanneer ze werden gevraagd wat voor wijn ze graag wilden. Chardonnay was te zwaar, te houterig, te boterig. Maar het tij is gekeerd! De moderne chardonnay is aangepast aan de nieuwe wijnwensen en valt op door de balans, fruitige smaak en frisheid. Deze omslag moesten we natuurlijk vieren, en dat deden we! In samenwerking met HBMEO, Marie Stella Maris en Brandt & Levie organiseerde OR&B de Bring Back Chardonnay Cruise waarbij we met onze Chardonnay-crew door de Amsterdamse grachten voeren. Waar in Amsterdam vindt u de beste terrassen aan het water en welke chardonnay matched hier het beste? OR&B zoekt het voor u uit!

De weergoden waren gelukkig goed gezind want de zon weerkaatste prachtig op het water. De cruise begon met een glas Appalina Sparkling Chardonnay zonder de gasten te vertellen dat deze non-alcohol was. Er klonken positieve reacties op het glas bubbels. Toen het geheim aan het licht kwam waren de gasten zeer verrast. “Tikkeltje zoet, maar nog steeds zo fris! Zit hier echt geen alcohol in?”

Pit stops bij de beste terrassen

First stop: Hotel De L’Europe. We worden ontvangen op het terras van Hoofdstad Brasserie, wij schenken onze gasten een levendige, licht minerale Chablis Saint Martin van Domaine Laroche. Jeroen Dorenstouter, Rayon Manager Jacobus Boelen, vertelt ons dat Chablis ook wel oesterwater wordt genoemd. Als begeleider bij deze prachtige chablis werden er natuurlijk oesters geserveerd! Hoewel we heerlijk op het terras in de zon zaten, moesten alle gasten weer aan boord en we voeren we verder naar…

Sofitel Legend Amsterdam The Grand, onze tweede bestemming. We worden ontvangen door Remco Groenhuijzen (General Manager) en Yaron Jansen (Assistant F&B manager) in een van de best bewaarde geheimen van Amsterdam. Het tuinterras is de perfecte locatie om te genieten van een glas The Manor Chardonnay van Nederburg. Een frisse, aromatische chardonnay uit Zuid-Afrika met een bouquet van limoen, abrikoos en een hint van vanille.  

We leggen aan bij de laatste locatie, EYE Filmmuseum. Op het zijterras kregen de gasten de Chardonnay van Luigi Bosca ingeschonken. Een heerlijke, stevige chardonnay – oude stijl met een nieuw tintje. Boterig, rond en tonen van vanille, maar met een verrassende frisse kwaliteit! Nog lang nagenietend van de Argentijnse wijn en de stralende zon, voer de boot terug richting de aanmeerplaats.

 #zegjategenchardonnay