Ontdek onze verhalen

Bring on the Bubbly

Bring on the bubbly

Binnenkort is het weer tijd voor bubbels! Want met kerst en nieuw is een sprankelend drankje niet weg te denken. Wil jij weten met welke bubbel jij het best kan toosten tijdens het eindejaar? Lees dan snel verder en ontdek het verschil tussen Champagne, Prosecco, Cava en Crémant. Voor ieder wat wils!

 

Champagne

Champagne is een mousserende wijn die enkel en alleen uit de Franse Champagne streek komt. Dit luxe drankje bevat meestal de drie druivenrassen: Chardonnay, Pinot Noir en Pinot Meunier. Champagne wordt volgens de ‘méthode traditionelle’ gemaakt en kent heel wat regelgeving. Zo is machinaal oogsten verboden, zijn slechts 7 druivenrassen toegestaan en moeten de flessen minimaal 15 maanden rijpen in de kelder. Ontdek bij Cordier het nieuwe premiummerk Champagne Castelnau: zes verschillende cuvées, van brut tot demi-sec, voor elke gelegenheid en moment van de dag.

 

Castelnau – Réserve Brut

Door de lange rijping van 5 jaar heeft de Réserve van het premium merk Champagne Castelnau een enorme veelzijdigheid. Een elegante aanzet en een mond vullende rollercoaster met een afdronk die lang aanblijft, maken van deze Brut Réserve het icoon van de Castelnau range! Krachtig genoeg om te serveren bij gebakken zeetong, gegrilde coquilles of rijk gevulde salades. Ideaal als aperitief bij het kerstdiner of ook leuk om te geven als eindejaarsgeschenk.

 

Cava

Cava wordt net zoals Champagne gemaakt volgens de méthode traditionelle en is vaak afkomstig uit de Catalaanse wijnregio Penedès. Macabeo, parellada en xarel-lo zijn de typische Spaanse druivenrassen die voorkomen in Cava en die zorgen voor romigheid, body en mooie frisse zuren. Cava rosé wordt dan weer gemaakt van de druiven trepat, garnacha en monastrell.  Door het warme klimaat van de Middellandse Zee heeft Cava een iets mildere smaak dan Champagne. MVSA Cava zorgt voor feest in je glas!

 

MVSA Cava – Limited Edition Brut

MVSA Cava heeft een nieuwe exclusieve fashion sleeve. De meest populaire smaak (Brut - fruitig, harmonieus met een licht zuurtje) is omhuld door de schoonheid en elegantie van de pauw. Een prachtige fles met een belangrijke boodschap, een oproep om je innerlijke pauw vrij te laten. Laat zien wie je bent en durf daarvoor de nodige ruimte in te nemen, want iedereen mag gezien en móét gevierd worden. Hef het glas op jezelf!

 

Prosecco

Wie aan een Italiaans aperitief denkt, denkt uiteraard aan Prosecco. Deze bubbel wordt gemaakt van de Glera druif in de Noord-Italiaanse regio Veneto. Prosecco is de meest frisse mousserende wijn en wordt gemaakt volgens de methode Charmat. Dit wil zeggen dat de tweede gisting niet plaats vindt in de fles zoals bij Champagne en Cava maar in een roestvrijstalen tank. Hierdoor komen de fruitige aroma’s het best tot uiting. Eén van de meest geliefde en prestigieuze Proseccomerken is Follador.

 

Follador Prosecco – Valdobbiadene Superiore DOCG Cuvée ‘Torri di credazzo’  

De Torri Di Credazzo behaalde recent een zilveren medaille op het wereldkampioenschap  Champagne en Mousserende wijnen 2021. Knisperend fris met impressies van gele appel, peer, witte perzik, abrikoos en amandelen. Een prachtig aperitief en feestwijn van onberispelijke kwaliteit.

 

Crémant

Crémant d'Alsace wordt op dezelfde wijze als champagne gemaakt, de zogenaamde  méthode traditionelle. Het is een mousserende wijn uit de Franse Elzas waarbij o.a. pinot blanc, riesling of chardonnay worden gebruikt. De Elzasser wijnstreek is met haar unieke microklimaat, de bodemsamenstelling en de verschillende druivenrassen perfect voor het maken van mousserende wijnen van hoge kwaliteit. Na Champagne is een Crémant d’Alsace de meeste gedronken bubbel in Frankrijk.

 

Balthazar Fry – Crémant d’Alsace

De chardonnaydruif zorgt voor fruitige aroma's. Frisheid en elegantie worden verkregen door Pinot Blanc. Pinot Noir geeft deze mousserende wijn daarentegen een volle smaak. Deze Crémant is ideaal als feestelijk aperitief, eventueel met een lichte amuse erbij, maar ook heerlijk bij een visgerecht.