Ontdek onze verhalen

Craggy Range opnieuw gekozen in de top Worlds Best Vineyards 2020!

Voor de tweede keer op rij is het Nieuw-Zeelandse wijnhuis Craggy Range in de top 20 geëindigd van World's Best Vineyards. Dit jaar eindigden zij op de 17e plek, tussen andere grote wijnhuizen zoals Mouton Rothschild & Châteaux Margaux uit Frankrijk, Antinori uit Italië en Opus One uit de Verenigde Staten. 

The World's Best Vineyard is in het leven geroepen om het wijntourisme te vergroten en reizigers aan te moedigen om wijn gerelateerde ervaringen over de hele wereld op te doen en te delenn. De lijst reflecteert de huidige wijnbouw en is een barometer wereldwijd. De lijst wordt samengesteld door 18 voorzitters, die elk 36 juryleden kiezen welke vervolgens hun top wijnhuizen doorgeven die zij wereldwijd bezocht hebben. Hierbij draait het vooral om de totaal beleving van het bezoek.

Craggy Range is genoemd naar de bergketen die bescherming biedt aan de wijngaarden. In 1997 startte de familie Peabody uit Australië hier hun business. Ze waren weliswaar nieuw in het vak, maar met wijn waren ze goed bekend. Ze wilden Pinot Noir, Sauvignon Blanc en ook Syrah en een rode "Bordeauxblend" maken. Voor hun project kwamen ze in contact met Steve Smith, wijnbrouwer en eerste Nieuw Zeelandse Master of Wine. De Peabodies gingen een samenwerking met Smith aan en naast zijn functie van Managing Director is hij nu ook een mede eigenaar. Het uitgangspunt van de filosofie is het oogmerk om uitsluitend Single Vineyard wijnen te produceren. Bij de keuze van de wijngaarden zijn de terroir aspecten leidend. Steve Smith werd niet voor niets door Decanter aangemerkt als behorend tot de top 50 van meest invloedrijke mensen in de wereldwijde winebusiness. Zijn ambities zijn torenhoog: niet de beste wijn van alleen Nieuw Zeeland produceren maar zich meten met de groten uit de hedendaagse wijnwereld. Met dit tweede prachtige resultaat op rij is dit zeker gelukt!

Heeft u interesse in de wijnen van Craggy Range? Het assortiment vindt u HIER