Ontdek onze verhalen

Cuvee Mythique

IGP Pays d’Oc | La Cuvée Mythique

Languedoc is een enorm grote fascinerende wijnstreek met tientallen appellations en een diversiteit aan terroirs. De streek kent vele coöperaties en ook een coöperatie die eigenlijk geen coöperatie is.

We hebben het hierover over Mythique, een vereniging die dertig jaar geleden is opgericht. Het is dus niet echt een coöperatie, maar meer een samenwerkingsverband van wijntelers. En niet een paar wijntelers, maar 1.500 uit de gehele Languedoc. Elke boer maakt de eigen wijn, maar kan te allen tijde hulp krijgen van mede telers. Dit stelt ook kleine boeren in staat om op de markt hun wijnen te presenteren onder de vlag van Mythique. Het resulteert in een breed scala aan wijnen. Van wit tot rood en van rosé tot een bubbel. Allemaal van hoog niveau. De uil op het label symboliseert het gezonde ecosysteem en het schone werken in de wijngaarden en in de kelder.

La Cuvée Mythique betreft de toprange van de vereniging. Het een rode, witte en een rosé gebotteld onder IGP Pays d’Oc.

De rode Cuvée Mythique van carignan, grenache noir, marselan, mourvedre en syrah is een zeer warme en soepele wijn met net genoeg houtopvoeding om het een perfect toegankelijke eetwijn te maken.

De rosé Cuvée Mythique van grenache, cinsault en syrah krijgt 15% houtopvoeding. Resulteert in een fruitige en krachtige rosé.

De witte Cuvée Mythique grenache, marsanne, rousanne en bourboulenc is rod en soepel door een gedeeltelijke houtopvoeding met een vleugje frisheid van de bourboulenc.

 

La Cuvée Mythique: betaalbare, mooi vormgegeven en doordrinkbare kwaliteitswijnen.