Ontdek onze verhalen

OR&B 285 jaar

Het is echt waar, Oud Reuchlin en Boelen bestaat al bijna 285 jaar! Op 16 oktober 1733 schreef Johannes Boelen zich in als ‘Wijncooper’ in het Poortersboek van Amsterdam. Hij was de eerste (internationale) wijnhandelaar in Nederland en grondlegger van Oud Reuchlin & Boelen. Nu, 285 jaar later, bouwen wij nog steeds aan ons onderscheidend vermogen als innovatief wijnadviseur. Reden voor een feestje dus en dit willen wij graag met u vieren!  

Over Jacobus Boelen

Op 16 oktober 1733 liet Johannes Boelen zich als wijnkoper inschrijven in Amsterdam. Hij richtte zich aanvankelijk op export en verscheepte wijnen en jenevers op grote schaal met vertegenwoordigingen in New York, Suriname en Batavia. Op de weg terug namen de schepen koffie en suiker mee. Johannes overleed in 1791, maar het bedrijf werd door zijn zoon Jacobus Boelen voortgezet. Jacobus Boelen begon zich te richten op import, in eerste instantie vooral van Bordeauxwijnen zoals Cantemerle en Agassac. Later kwamen er ook wijnen uit andere gebieden bij, zoals Rijnwijn en Hongaarse wijnen. Toen Jacobus Boelen in 1827 overleed bleef hij de naamgever van de wijnhandel. Uit een rijke geschiedenis met fusies, verzelfstandigingen en overnames, is het moderne Oud Reuchlin & Boelen ontstaan.

Drie kernwaarden

Jacobus Boelen stelde in zijn tijd al drie kernwaarden bovenop: klantenbinding, kwaliteit en diversiteit van het aanbod in wijn. Tot op de dag van vandaag streven wij er nog steeds naar om deze kernwaarden na te leven om u de beste service te bieden. Met sterke wijnmerken, packaging, storytelling, wijnadvies op maat en creatieve concepten willen wij u toegevoegde waarde bieden bij elke bestelling.

Wie jarig is trakteert!

Natuurlijk hadden we 285 jaar niet gered zonder u. Daarom willen we dit jubileum graag met u vieren! Dit hele jaar worden er diverse promotiedagen, klantenevents en wijnactiviteiten georganiseerd. Daarnaast trakteren wij u dee komende maanden op acties op maat onderverdeeld in drie categorieën – Discount, Display & Discover: scherpe kortingen, winstgevende merken en bijzondere wijnreizen. Samen gaan we verder bouwen aan een onverslaanbare toekomst.

 Wij vieren 285 jaar OR&B! Viert u dat met ons mee?