Ontdek onze verhalen

Symington gekozen tot Ethical Company of the Year 2019

Symington Family Estates is benoemd tot Ethical Company of the Year (2019) door The Drinks Business. De jury heeft de prijs gegeven aan een bedrijf dat stevig geworteld is en toegewijd is aan de gemeenschap en de omgeving waar ze is gevestigd.

 Het panel erkende het leiderschap van de Symingtons als het eerste wijnbedrijf in Portugal dat een gecertificeerde B corporatie  werd, waarmee de organisatie zich aan de hoogste normen van sociale en milieuprestaties houdt. Er werd ook krediet verleend aan de brede duurzaamheidsstrategie van het bedrijf, Mission 2025, en aan zestien individuele initiatieven voor sociale en milieueffecten die in 2019 werden gelanceerd.

 Het bedrijf werd ook geprezen voor de Amorim Sustainability Award, die de inspanningen erkent van bedrijven die leiderschap tonen in het toepassen van de meest efficiënte en effectief duurzaam ondernemen.

 “We hebben een lange geschiedenis van initiatieven gericht op het sociale en ecologische welzijn van onze regio, en deze certificeringen weerspiegelen deze toewijding. Zoals bij elk bedrijf ter wereld hebben we vandaag een ecologische voetafdruk. We weten dat ons bedrijf alleen een positieve toekomst heeft als ons klimaat stabiel is, onze ecosystemen schoon zijn en de gemeenschappen waarmee we samenwerken veerkrachtig en gezond zijn. Onze inzet voor de toekomst is om verantwoordelijkheid te nemen voor onze impact en ons uiterste best te doen om de grote gedeelde uitdagingen van onze tijd aan te gaan. ”- Rob Symington, Associate Director

 

Over de awards

De Drinks Business Green Awards zijn 's werelds toonaangevende programma’s om de aandacht te vestigen op duurzame kwesties in de drankenhandel en om degenen die voorop lopen op het gebied van duurzaamheid en milieuprestaties te erkennen en te belonen. De shortlist van 2019 bevatte veel internationale gerenommeerde bedrijven, waaronder Concha y Toro, Marks & Spencer, Pernod Ricard, Fetzer Wines en Torres.

 Meer informatie: https://www.thedrinksbusiness.com/2019/12/the-drinks-business-green-awards-2019-winners/2/

 

OVER SYMINGTON FAMILY ESTATES

The Symingtons of Scottish is van Engelse en Portugese afkomst en zijn al sinds 1882 port producenten in het noorden

van Portugal. Al 5 generaties lang combineren ze hun passie voor het produceren van heerlijke wijnen en havens met een diepe betrokkenheid bij het land en de bevolking van de regio. Vandaag werken tien Symingtons in hun vier Port-huizen: Graham's, Cockburn's, Dow's en Warre's, evenals hun Douro-wijnmerken - Quinta do Vesuvio, Quinta do Ataíde, Altano en Prats & Symington (producenten van Chryseia). In 2017 lanceerden ze een nieuwe onderneming, Quinta da Fonte Souto, in de Alto Alentejo.

 Symington Family Estates is een toonaangevende premium Port-producent en de grootste eigenaar van wijngaarden in de Douro-vallei, met 26 Quintas van 2.462 hectare en 1.114 hectare wijngaard. Al hun wijngaarden worden duurzaam beheerd met een minimale interventie certificering. Daar bovenop is 130 hectare biologisch gekweekt, het grootste gebied van biologische wijngaarden in Noord-Portugal. De familie heeft aanzienlijk geïnvesteerd in R&D in de wijnbouw om zich aan te passen aan de klimaatverandering en een ambitieus duurzaamheidsplan uit te voeren, met een reeks doelen onder de vlag van Mission 2025. In 2019 werd het bedrijf een gecertificeerde B Corporation, dat hierdoor als eerste wijnbedrijf in Portugal deel wordt van de wereldwijde gemeenschap van bedrijven die zijn gecontroleerd op de hoogste normen van sociale en ecologische verantwoordelijkheid, die zich inzetten om het bedrijfsleven als een goede zaak te gebruiken.

 Voor meer informatie:

 Green Award