Ontdek onze verhalen

Nieuw! Tulipe World Series by Ilja Gort

Ilja Gort: “Om beter voorbereid te zijn op de grillen van Moeder Natuur zijn we begonnen met een nieuw project: Tulipe World Series. We selecteerden de populairste druivenrassen en zochten de landen die daar de beste resultaten mee behalen.”

De Tulipe World Series

“Om beter voorbereid te zijn op de grillen van Moeder Natuur zijn we een jaar of vijf geleden begonnen om -naast onze Bordeaux-wijnen- wijn te produceren in de Languedoc en in Spanje. Omdat het aantal zonuren daar hoger is dan in Bordeaux, maar ook omdat je daar je druiven mag water geven (wat in Bordeaux verboden is).

Zo zijn we er in geslaagd om een constante kwaliteit te produceren waardoor de La Tulipe wijnen zijn gaan behoren tot de populairste wijnen van Nederland. Hoewel we het oogstrisico nu kunnen spreiden, lopen we nog altijd risico’s, want als het tegenzit, kan het in heel Zuid-Europa een slecht jaar zijn, terwijl het aan de andere kant van de wereld een prachtig wijnjaar is.

Samen met ons winemakersteam kwamen we tot een nieuw wijnconcept, exclusief voor de horeca. We selecteerden de populairste druivenrassen en zochten de landen die daar de beste resultaten mee behalen. Daar hebben we een infrastructuur gebouwd, waarin onze winemakers de wijn in het land zelf vinifiëren. Zij houden het hele proces, van de druif tot de fles, onder controle en zorgen ervoor dat de wijn voldoet aan de Europese smaakstijl en aan onze kwaliteitseisen. 

Omdat we nu niet meer afhankelijk zijn van Europa, kunnen we over de hele wereld nagaan waar de wijnoogst dat jaar de mooiste druiven zal gaan opleveren, en daar onze wijn maken. Wij zijn zeker niet de eerste wijnproducent die zijn vleugels uitslaat buiten de grenzen van Frankrijk. Michel Laroche, André Lurton, Henri Bourgeois en vele andere Franse wijnmakers gingen ons voor.”

Deze druiven zijn geoogst in de Central Valley, de Cool climate-zone tussen de Pacific Ocean en het Andesgebergte. Het unieke klimaat van deze streek, maakt deze stoere cabernet sauvignon zacht als satijn, maar met een volle, krachtige smaak.

Deze druiven komen uit Gers, één van de mooiste streken van Frankrijk. Door het zonovergoten klimaat kunnen de druiven vroeg geoogst worden. Met als resultaat een fruitige, knisperfrisse Sauvignon Blanc met een heerlijke mineralige afdronk.

Deze druiven worden geoogst in New South Wales, de streek die beroemd is om haar Cool climate. Deze goudgele Chardonnay is daardoor prachtig in balans met een dikke smaak en veel fruit.

De druiven voor deze supersappige rosé oogsten we in Manchuela, het hoogste deel van la Mancha. De nachten zijn koel hier, wat leidt tot een intense geur, een prachtige diep roze kleur en een volle rijke smaak.