Ontdek onze verhalen

Verras gasten met een Port Cocktail en pak je winst

Hallo, zomer! De komende maanden staan in het teken van ontspanning en vrije tijd. Gasten die de horeca bezoeken hebben daarom behoefte om extra uit te pakken. En wat past daar beter bij dan een verfrissende cocktail? In samenwerking met DOW’s Port ontwikkelden we daarom vijf overheerlijke combinaties die de perfecte aanvulling zijn op iedere kaart. Voordelig in te kopen, eenvoudig te bereiden en verrassend lekker.

 

Waarom cocktails?

Cocktails are always a good idea, hoor je weleens. En niets is minder waar, want cocktails passen op iedere kaart. Of het nu een snikhete zomerdag is of juist een laid-back herfstavond. Gasten drinken cocktails op talloze manieren: als aperitief, after-dinner of als heerlijk terrasdrankje. De veelzijdigheid van smaakcombinaties zorgt ervoor dat er voor iedere horecaondernemer en voor iedere gast een passende cocktail binnen handbereik is.

Cocktails zijn bovendien een margerijk product. Zeker wanneer de gekozenspirit van hoge kwaliteit is, maar lage kosten met zich meebrengt. DOW’s Port is hier een uitstekend voorbeeld van. Deze port is qua inkoop een stuk voordeliger dan andere sterkedranken die doorgaans de basis vormen voor een cocktail, zoals whisky en rum. DOW’s is een gevestigd merk in Nederland, maar het ligt niet meteen voor de hand om hier cocktails mee te bereiden. Daar brengen wij verandering in! 

Waarom port?

Port is een basis voor cocktails waar nog veel succes mee te behalen valt. Generatie Y – jongeren tussen de 25 en 35 jaar – zijn nog niet bekend met port en zien dit vaak als een ‘oubollig’ drankje. Toch wijst onderzoek uit dat deze doelgroep openstaat voor nieuwe ervaringen en graag verrast wordt.

Door portcocktails te schenken wordt een jongere doelgroep uitgedaagd port te proberen. De kans is groot dat zij na hun eerste kennismaking met DOW’s Port vaker voor deze drank zullen kiezen, simpelweg omdat ze het merk dan al kennen. Voor horeca ondernemers is dit bovendien een manier om de port op verschillende manieren te gebruiken: dit resulteert in een hogere omloop en blijft de fles minder lang op de plank staan.

In samenwerking met David Trampe hebben we daarom vijf trendy cocktails ontwikkeld waarbij DOW’s Port de basis vormt. Van een Ruby Sour met rood fruit tot een Port Sangria, een echte terrasdrank én omzetbooster. Benieuwd naar alle combinaties en hoe je deze cocktails bereidt? Op www.dows-cocktails.com leggen we alles haarfijn uit met behulp van recepten en handige How-To video’s.


We zijn benieuwd welke varianten jij op de kaart zet. Of bekijk alvast de bijbehorende Instagrampagina voor een dosis inspiratie!