Ontdek onze verhalen

Vers sap uit de Provence van hèt Rosé wijnhuis Figuière

Kersvers van de pers, letterlijk! Want de Rosés van Figuière zitten nog geen drie weken in de fles. Met een zacht roze twinkeling en een ongekende aantrekkingskracht doen de flessen ons denken aan de warme voorjaarsdagen en frisse zomeravonden. Met het perspectief wat we nu hebben, hopende op een terrasopening komende weken, willen we ons samen met u voorbereiden op een vol terras met vrolijke Rosé drinkers.

Zoals veel ondernemers hebben ook de wijnboeren in de Provence een lastige periode achter de rug en staat de wereldwijde afname van de Rosé onder druk. De jaargang van een Rosé wijn mag alleen vermeld worden wanneer er niet meer dan 15% van het sap geblend wordt met een eerdere jaargang. Voor veel wijnmakers was dit een hele uitdaging waardoor er dit jaar veel Rosés uit de Provence op de markt komen zonder vermelding van de jaargang. 

Domaine Figuière

Domaine Figuière heeft het, ondanks de wereldwijde crisis, ontzettend goed gedaan en presenteren vol enthousiasme hun nieuwe jaargang 2020. Hoe blij wij daarmee zijn… Dat lees je hieronder! Proeft u mee? Dan bent u daarna overtuigd en klaar voor het seizoen met frisse, krachtige 20’s! De OR&B wijnclub zet met veel plezier deze heerlijke Rosés in het zonnetje en zal ons verblijden met het delen van hun sappige proefnotities. On y va..

Figuière Méditerranée Rosé

Alleen het etiket al brengt ons naar het zonnige Zuiden, zeilend over een helder blauwe Mediterraanse zee. Dit glas rosé versterkt die gedachte… pure schoonheid, fris, toegankelijk en zelfs licht exotisch. Kan het nog beter worden? De nieuwe vintage is verrassend goed, knisperend en geweldig in balans. Subtiel met een sappige frisheid, daarom perfect als aperitief of in gezelschap met vrienden.

Figuière Signature Magali Rosé

Ze is verleidelijk, geeft ons een prachtig glas zalmroze wijn vol aromatische geuren van citrus en kleine rode bessen. Soepel en vol, maar met een aangename afdronk. Een zachte smaak aangevuld met impressies van sappige abrikozen en grapefruit. Met Magali Rosé zit je een uurtje op rozen, of kan van genoten worden in combinatie met rijke Mediterraanse gerechten.

Figuière Première Rosé

Niet voor niets krijgt deze Rosé de betiteling ‘Première’. Verbazingwekkend evenwichtig, verfijnd en aangenaam fruitig. Iets van ananas, abrikoos en lychee, maar met pit. Een vleugje peper gevolgd door Provençaalse kruiden geeft deze wijn karakter. Deze ’20 is wederom het geweldige resultaat van nauwgezette mengprocessen die het terroir en de druif de familie verkrijgt. Het is de puurste stijl van Figuière… Minerale essentie en heerlijke volheid.

Figuière Confidentielle Rosé

A masterpiece… we mogen wel zeggen: de beste wijn van Figuière. Dit glas geeft ons een complexe neus met hints van abrikoos en wijngaardperzik. Subtiel, maar met een opmerkelijke mineraliteit – typerend voor de Figuière stijl. Deze Rosé is het resultaat van zorgvuldigheid en van passie, het allerbeste van de wijngaarden. Dat proef je… een volle body met tonen van citrus en witte peper, levendig en een zeldzame delicate kwaliteit.

Het seizoen goed beginnen met nieuwe sap en meer weten over het wijnhuis Figuière? Contact ons via verkoop@orbwijn.nl of neem contact op met uw accountmanager!