Ontdek onze verhalen

Rioja, here we come!

Rioja, here we come!

Wijnreis naar het meest prestigieuze wijngebied van Spanje

Het is begin juli en OR&B vertrekt met een groep klanten naar Rioja, een gebied dat wereldwijd beschouwd wordt als één van de beste wijnstreken ter wereld. Voor wijnliefhebbers natuurlijk een must om geweest te zijn! We brachten een bezoek aan Coto Vintage in Rioja Alta, waar we de wijngaarden verkenden en een kijkje achter de schermen kregen. Ook reisden we af naar Cigales, de streek ten westen van Ribera del Duero, om het prachtige wijnhuis Finca Museum te bezoeken. Al met al een schitterende reis met veel indrukken, herinneringen en wijn!

Wij vroegen de klanten hoe zij de reis hebben beleefd. Lees hier het verhaal van Danny, René en Chris.

Danny Kuijpers, eetcafé Ome Hans en restaurant Tante Annie’s

‘’Bodega Finca Museum heeft veel indruk op mij gemaakt. Zowel de wijnranken van 100 jaar als oud, als de gezamenlijke lunch en tasting in het wijnhuis. De uitgestrekte wijngaarden, in de heuvels van El Coto, waren zó prachtig om te verkennen. We kregen een rondleiding in de bodega. Hier hebben we de enorme tanks gezien, maar ook een tasting uit het vat gedaan. We proefden wijn uit vaten van Amerikaans eiken en Frans eiken, dat verschil proef je enorm goed! Wat mij daarnaast erg is bijgebleven is de betrokkenheid en knowhow van iedereen.

Ik heb tijdens de reis foto’s op onze social media gepost, dit wekte de nieuwsgierigheid bij mijn gasten. Er was direct meer vraag naar deze wijnen!’’

René Hoogland, Psomie B.V.

‘’Tijdens de reis is er veel aandacht voor details, overal zijn de juiste mensen aanwezig, zoals de directie en de wijnmakers bij de tastings. Het is duidelijk geen dertien-in-een-dozijn-reis maar echt een belevenis.

De kwaliteit die aan de hoge technologie is gekoppeld, alle effort die wordt gestoken in kwaliteitsbewaking, dit gehele proces, dat vond ik erg opvallend.

Van de wijnen die ik heb geproefd, waren mijn favorieten de Vinea Crianza en de Museum Numerous Clausus. De tapastour was ook een belevenis! Bij elk tapastentje is één type gerecht te verkrijgen,  een business model dat we in Nederland niet kennen!’’

Chris Hupkes, Hupkes wijnhandel

‘’Ik vond de wijngaarden erg mooi, maar ook de lunch bij Finca Museum en de tapastour waren erg bijzonder. Verder was het enorm prettig dat de exportmanager van El Coto Nederlands is, hij kon de wijnhuizen uitstekend toelichten.

Samenvattend, vond ik de trip onvergetelijk, alles was strak georganiseerd, professioneel en van hoge kwaliteit. Net als de wijnen!’’