Ontdek onze verhalen

Pak uit met winterwijnen en een uniek proefpakket

Dit jaar zijn de winterdagen anders normaal. Voor de horeca, voor de wijnhandelaren én voor de consumenten thuis. Toch willen we dit jaar met een positieve vibe afsluiten. En dat begint bij het benutten van nieuwe kansen. 

Als traiteur, wijnwinkel, café- of restauranthouder zijn er verschillende manieren om jouw klanten dit jaar toch te verrassen. Met het aanbieden van winterse proefpakketten bijvoorbeeld, gevuld met exclusieve wijnen, heerlijke kazen, gedroogde worsten of geurige olijven. De inhoud van het pakket kun je zelf samenstellen door verschillende producten in te kopen bij je favoriete leveranciers. Op deze manier bied je jouw klanten een uniek pakket vol lekkers dat ze vervolgens thuis kunnen ontdekken. 

Voor traiteurs betekent een proefpakket dat klanten ervaren wat voor heerlijks er allemaal te koop is. Ze krijgen een smaakervaring van hoogstaande kwaliteit: iets dat ze niet zomaar in de supermarkt vinden. Voor horeca-eigenaren is het een manier om mensen alvast te laten proeven wat er op de kaart staat als de deuren straks weer opengaan. 

Winterwijnen

Om je op weg te helpen, hebben wij de lekkerste winterwijnen voor je geselecteerd die perfect passen in jouw zelfgemaakte proefpakket. En dat zijn zeker niet alleen maar rode wijnen: ook In de winter is bijvoorbeeld een Riesling of Chardonnay een geweldige keuze. 

Rode wijnen

Hermanos Lurton, Tinta de Toro Vin Nature 2018 
Druivensoort: Tinta de Toro

Heerlijk dieprood, met een zeer expressief bouquet van bessenfruit, karamel en tonen van vanille. De rijke, mooi gestructureerde smaak vult aan met een vleugje balsamico en soepele tannines. Past perfect bij een Spaanse charcuterie of een jonge schapenkaas zoals Manchego. 

Château Maris, Les Planels 2017
Druivensoorten: Grenache noir, syrah

Diepe, donkerrode wijn met tonen van zwart fruit, zoethout en peper. Bijzonder is dat deze wijn duurzaam is verbouwd, en dus biologisch en zelfs Demeter gecertificeerd is. De smaak gaat uitstekend samen met harde kazen zoals blauwader en gerookte kaas. 

M. Chapoutier, Cornas Les Arenes 2016
Druivensoort: Syrah

Een rode wijn met een intens diepe purperkleur. In de neus rijp fruit zoals frambozen en zwarte bessen. De vlezige smaak vult aan met bramen, specerijen en morellen. Deze wijn past goed bij een paté van wildzwijn of harde kazen zoals Laguiole, Bleu d'Auvernge en Gruyère.

 

Witte wijnen

Selbach Oster, Zeltingen Riesling, Kabinett Trocken 2012  
Druivensoort: Riesling

Een droge, verrassend lichte witte wijn met aroma’s van appel, mandarijn, zilte mineralen en bloesem. Om de avond op positieve noot mee te beginnen. Qua hapjes past deze wijn goed bij gerookte zalm op toast of een mousse van kippenlevertjes op geroosterd brood. 

Bouchard Père & Fils, Meursault Domaine 2017
Druivensoort: Chardonnay

Een rijke, ronde wijn die niet zwaar is. Dat is deze Bourgogne van wijnhuis Bouchard Père & Fils. De wijn heeft een aroma met fruittonen en een impressie van bloemen. Dankzij de intense, weelderige smaak en de lange afdronk is dit een heerlijke winterwijn, die goed samengaat met geroosterde noten of gevulde paddenstoelen op toast. 

Pasqua Superbianco, Hey French 2013
Druivensoort: Garnacha blanca, pinot blanc, sauvignon blanc

Een wijn met een verrassend etiket: “You could have made this but you did not.” Deze Superbianco is een bijzondere multiblend van drie verschillende druivenrassen uit vier verschillende jaren. Expressief, krachtig en complex. De smaak combineert heerlijk met snacks zoals truffelchips of rijpe kaassoorten. 

 

Winterse wijnaanbiedingen

Je ziet het, er is keuze genoeg. Bij OR&B bieden we bovendien nog veel meer wijnen aan om de winter mee door te komen. Bekijk ons aanbod hier en bestel vandaag nog. Voor het zelf samenstellen van een proefpakket, als relatiegeschenk of simpelweg als aanvulling op je assortiment.

Naar ons aanbod tijdens de winterse wijndagen