Ontdek onze verhalen

The Big Five spotten in Zuid-Afrika

Bij Oud Reuchlin & Boelen bezoeken we regelmatig bijzondere wijnhuizen uit ons rijke portfolio. Klanten die een warm hart toedragen aan één van deze merken en meedoen met het spaarprogramma maken kans om mee op reis te gaan. Zo zijn we deze keer met een aantal klanten een week naar het indrukwekkende Zuid-Afrika gegaan. Tijdens deze reis werden de prachtige locaties van de wijnhuizen Fleur du Cap, Nederburg, Rust en Vrede, en Hamilton Russell bezocht. Eric Rutgers (Grandcafé Rutgers), Judith Tielen (Café ‘t Hemeltje) en Laurens van Eesteren (Wijnkoperij van Eesteren) gingen mee en deden verslag:

Eric Rutgers, Grandcafé Rutgers

"Het was echt een ongelooflijke reis. Het was zo goed georganiseerd en wij hebben zoveel meegemaakt in een week. Elk wijnhuis dat we bezocht hebben had zijn eigen charmes, maar Hamilton Russell vond ik echt heel gaaf.

We hebben veel wijnproeverijen gehad, maar ook veel ontspannende activiteiten gedaan. Zo gingen we bijvoorbeeld kleiduifschieten, en ik moet zeggen dat ik zelf een van de besten was! De hele groep had de volgende dag wel last van zijn arm want je krijgt een behoorlijke terugslag, maar het was ontzettend gaaf om te doen. Op vrijdag hebben we een safari gemaakt door een groot reservaat waar we de Big Five hebben gespot dus dat was super leuk. Bij Hamilton Russell hebben we op een quad gereden door de wijngaarden heen, langs de olijfbomen. Een ontzettend mooie ervaring!"

Judith Tielen, Café ’t Hemeltje

"Het leukste aan de reis vond ik dat je met een hele groep mensen op reis gaat die je niet kent, en dat pakte zeer goed uit. Het is erg leuk om dit samen met vakgenoten mee te maken.

Wij schonken zelf al wijnen van Drostdy Hof en Nederburg, maar er waren ook een aantal wijnhuizen waar ik nog niet zoveel van wist. De locaties van Rust en Vrede en Hamilton Russell vond ik prachtig, deze sprongen er voor mij echt uit. Een van mijn favoriete wijnen die ik tijdens de reis heb gedronken was de Chardonnay van Hamilton Russell.

Het Fleur du Cap salt dinner was echt een geweldige ervaring. De locatie was ook prachtig. Het diner was mooi opgezet in de Bergkelder en het was zeer bijzonder eten, dus dat was eigenlijk wel een hoogtepuntje. We kregen eerst verschillende soorten zout te proeven. Ik wist helemaal niet dat er zoveel verschillende soorten zout waren. Vervolgens kregen we allerlei gerechten die met zout bereid waren, zelfs het dessert was bereid met zout. Ik vond de dessert wijn van Fleur du Cap, de ‘Noble Late Harvest’, ook heel lekker terwijl ik normaal niet zo van de dessert wijnen ben.

Al met al, een fantastische ervaring met heerlijk eten en drinken, en ik heb veel kennis opgedaan!"

Laurens van Eesteren, Wijnkoperij van Eesteren

"Hamilton Russell heeft ook op mij de meeste indruk gemaakt. Ik ben er wel eens eerder geweest, maar nu was Anthony van Hamilton Russell er zelf bij. Anthony vertelde vol passie over hoe kwaliteit boven alles staat bij hen, en je kreeg echt het gevoel mee bij zijn verhaal. Ze hadden ook een heel mooi project opgezet: de Hemel-en-Aarde Valley Pre-School. Deze school staat in de wijngaarden van Hamilton Russell. Ze bieden met dit project hoogwaardig onderwijs aan kansarme kinderen, om zo hun kansen op vroeg succes in hun educatie te vergroten en daardoor hun scholing succesvol te kunnen afronden.

Het eten was heerlijk, en ik was over alle wijnen die we hebben geproefd zeer tevreden. Kortom, de reis was een hele mooie ervaring!"