Mandy Kuipers

Champagne Castelnau

De champagnestreek is een breiwerk van vele growers, coöperaties, kleine en grote merken. Eén van de vele steekjes aan deze trui is dus Castelnau. 100 jaar geleden lanceerden een groep ondernemende wijnboeren in Epernay een nieuw Champagnemerk ter ere van een Franse generaal uit de eerste wereldoorlog die Generaal Curières de Castelnau heette. Een familie uit Epernay was drie generaties lang eigenaar van het huis, totdat in 2003 een nieuwe coöperatie - La Coopérative Regionale des Vins de Champagne - het huis overnam. Deze coöperatie maakt meerdere champagnes, maar Castelnau is het boegbeeld. De druiven komen van de beste wijngaarden uit het in het totaal 900 hectares tellende arsenaal. In alle vier Champagne gebieden heeft de coöperatie wijngaarden: de Côte des Blancs, de Montagne de Reims, De Vallée de Marne en Côte des Bar.

 

Toppers

 

Castelnau brengt jaarlijks een kleine half miljoen flessen op de markt. Hieronder vallen de Brut, een Brut réserve, een Brut rosé. Tot slot zijn er nog een Brut vintage 2000 en een Blancs de Blancs vintage te krijgen. Die laatste twee zijn de toef op de taart van De Castelnau. De instapproducten hebben al een fantastisch prijs/kwaliteitsniveau. Bij de Blancs de Blancs Millisimé  met 100 % chardonnay uit de Montagne de Reims, Mont de Berru en Montgueux begint De Castelnau zwaar te imponeren met toasttonen, zwoel fruit en een lange afdronk. Eenmaal gedronken, niet snel vergeten. De Brut Vintage met 50% chardonnay, 21 % pinot noir en 29 % pinot meunier is lichter en eleganter. Een kwestie van smaak welke van deze beter bevalt.

Cafe de Paris

Als je ooit in Parijs bent geweest, blijft de betovering bestaan. Je blijft denken aan de typerende Franse caféetjes en hun bruisende sferen. Naar een plek waar je vrienden ontmoet aan de bar, je neervlijt in een comfortabele fauteuil of nieuwe mensen leert kennen op het terras. Het merk Café de Paris biedt een diversiteit aan zachte en verfrissende stille wijnen & mousserende wijnen.

Nieuw in het assortiment zijn de stille wijnen van Café de paris!
Een gezellig en vrolijk diner met vrienden, of lekker borrelen na het werk? Café de Paris is de perfecte partner voor elke gelegenheid! Café de Paris biedt een ongecompliceerde ervaring voor alle soorten wijnliefhebbers die op zoek zijn naar dat vleugje spontaniteit. De stille wijnen van Café de Paris biedt dat speciale en unieke dat typerend is voor wijnen uit het zuidwesten. Elke slok geeft je de frisheid van het fruit en het ontwapenende aroma van zongerijpte druiven. Laat  je verleiden door een wijn met een fruitig en levendig karakter. 

Ook heeft Café de paris heerlijke dorstlessende mousserende wijnen – methode Charmat - die je graag als aperitief drinkt. Dat Café de Paris het meest geschonken aperitief in Frankrijk is dan ook geen verassing. Het idee om een licht bubbelend en verfrissende wijn te ontwikkelen ontstond in Parijs, als eerbetoon aan deze mooie stad waar in alle caféetjes iedere dag weer mousserende wijnen geschonken worden. Vandaag de dag zijn de mousserende wijnen van Café de Paris niet weg te denken uit het straatbeeld en behoort Café de Paris tot de 10 best verkochte Franse mousserende wijnmerken wereldwijd.

Café de Paris draait om gezelligheid, vriendschap en blijheid. Het maakt niet uit hoe laat het is, er is altijd een goed moment om een glas Café de Paris te drinken. Open een fles Café de Paris mousserend en waan je in Parijs.

Ice: Café de Paris heeft naast Brut en Rosé ook een Ice versie die ijskoud en on-the-rocks heerlijk is.

Mild: De mousserende wijnen hebben een mild alcoholgehalte van 11,5 en 11% (Ice).

Hef het glas van Café de Paris in gezelschap van vrienden of gewoon even helemaal met jezelf voor even dat mooie moment, santé!

Leveranties Voorjaarsfeestdagen

<p>De komende periode biedt weer een mooie uitdaging aan onze logistieke partner qua capaciteit. Daarom stellen wij u hierbij alvast op de hoogte van de aangepaste leverdagen.<p>

Lees meer

De lente is er!

In 2022 is het terras dé plek voor borrelen en beleven

 

Dat betekent ook dat de terrassen weer volop open gaan. Horeca-kenners voorspellen verschillende trends voor het aankomende seizoen. Onze persoonlijke favorieten: de buitenbar en biertuin. Maar hoe geef je hier voor wijnliefhebbers een smaakvolle draai aan?

Lees meer

Witte Winterse Wijnen

Het klimaat is grote invloed op weersomstandigheden en stemming. En het weer is vervolgens weer van invloed op ons consumeergedrag. Zo drinken wij in de winter anders dan in de zomer. We drinken meer warmere dranken én meer stevige, robuuste wijnen. Geen ijskoude biertjes en witte wijnen, maar volle ronde witte wijnen en stevige rode wijnen. Wijnen die het hart verwarmen. Wijnen die op kunnen tegen de grauwe grijze februari dagen die we ook nog eens noodgedwongen gedeeltelijk in ons eigen huis doorbrengen. Hieronder een paar witte suggesties.

Lees meer

Wijntrends 2022

Deze wijntrends voor 2022 mag je niet missen

 

Net zoals ieder jaar in januari zagen we ook deze maand veel lijstjes met wijntrends voorbij komen. Maar welke ontwikkelingen beklijven en welke zijn slechts van korte duur? Bij Cordier stelden we daarom de ultieme trendlijst samen. Zo begin je 2022 pas écht goed (zelfs als het al februari is).

Lees meer

Alcoholvrije wijn

Dry January is van start gegaan. Alcoholvrij is geen trend meer te noemen maar neemt inmiddels een vaste plaats in in het wijnaanbod. Gelukkig zien we het assortiment alcoholvrije wijnen op de markt flink groeien en ook de smaak gaat er duidelijk op vooruit!

Lees meer

Covid-Update

"Het woord crisis wordt in het Chinees met twee karakters geschreven. Het ene staat voor gevaar, het andere voor mogelijkheden." 
- John F. Kennedy-

Lees meer

Leveranties voor de Feestdagen

Met de feestdagen voor de deur is het altijd weer een logistieke uitdaging om alle wijnen op tijd én met het serviceniveau dat u van ons gewend bent te leveren.
Onze missie is uiteraard om u als klant een perfecte service te bieden met gegarandeerde leveringen zodat u zich daar geen zorgen om hoeft te maken in deze toch al drukke en roerige feestmaand.
Omdat zowel PostNL als onze logistiek parner Bouw het zeer druk heeft geven we graag wat extra informatie omtrent de leveringen tijdens de feestdagen.

Lees meer

Kerst Wijnen

Kerst Wijnen
Merry & bright, pour a glass… red or white!

Een kerstfeest zonder wijnstress. Dat moet lukken dit jaar, want samen met Clara Speet, Portfolio Manager bij Cordier Benelux hebben we de allerlekkerste, maar vooral ook échte kerstwijnen op een rijtje gezet. Wat een leuke twist voor dit jaar is: laat de wijn inspiratie zijn voor het kerstmenu. Draai het eens om! Bij de vijf kerstwijnen van 2021 vind je ook een heerlijke wijnspijs optie. Een diner ‘To Go’, lunch kerstbox, gekkenhuis in de winkel met kerst, maak er in ieder geval een spetterend einde van!

Lees meer