Michel Boerman

Zuid-Limburgs genieten met de lokale landwijn van Domein Steenberg

Wat van dichtbij komt is duurzaam. Om die reden maken steeds meer restaurants en traiteurs gebruik van lokale producten in hun gerechten. Dat geldt ook voor lokale wijnen. Regelmatig zien we dan ook een Gelderse of Limburgse naam op de kaart staan. Eén van die namen is Domein Steenberg. Dit wijnhuis is de nieuwste aanwinst in ons assortiment. Hun Riesling en Gewürztraminer zijn dan ook onze lokale favorieten.

Lees meer

Zo speel je als horecaondernemer slim in op de opening van de terrassen

We mogen weer: de opening van de terrassen is een feit. Eindelijk kun je als horecaondernemer je gasten weer voorzien van een hapje en een drankje. Maar wat schenk je als de terrassen alleen tussen 12 uur en 18 uur open zijn? En hoe doe je dat op een slimme, kosteneffectieve manier? In dit artikel geven we een aantal praktische tips, en delen we onze favoriete lichte wijnen voor een late lunch of early dinner.

Lees meer

De top 8 fleurige Rosés voor dit Rosé seizoen

April doet wat tie wil… dat hebben we geweten de afgelopen weken! Maar gelukkig zien we licht aan de horizon. Met een glas rosé op het terras, een zonnige diner in de tuin of een fles to-go naar het strand. Het mág weer! Bereid je voor op een te gek rosé seizoen met de top 8 Rosés van OR&B!

Lees meer

World Malbec Day: dit zijn de Argentijnse topwijnen van Bodega Piedra Negra

17 april 2021 staat volledig in het teken van Malbec. Deze datum staat symbool voor de opkomst van wereldberoemde Argentijnse wijnindustrie. Op World Malbec Day brengen wijnhuizen wereldwijd daarom hun ode aan de geliefde Argentijnse wijn. Bij OR&B doen wij dat op onze manier, namelijk met de aanwinst van een nieuw Argentijns wijnhuis voor ons portfolio: Bodega Piedra Negra. Dit wijnhuis staat onder leiding van wijnvirtuoos François Lurton en levert zeer kwalitatieve wijnen die geweldig samengaan met alle andere voortreffelijkheden uit Argentinië. Nos gusta!

 

Lees meer

Deze wijnen van Dona Maria zijn om verliefd op te worden

Dona Maria. De naam rolt net zo soepel over je tong als de wijn zelf. Dit bijzondere wijnhuis is onze nieuwste aanwinst uit de populaire Alentejo-regio in het hart van Portugal. Júlio Tassara de Bastos is de eigenaar van het landgoed en de bijbehorende wijngaarden. Hij combineert traditionele wijnbouw met de nieuwste technieken en methodes. Het resultaat zijn prachtige witte en rode wijnen die bovendien passen bij de laatste wijntrends.  

Lees meer

De nieuwe Franse bubbel Café de Paris drink je op deze 7 momenten

Bubbels, bubbels, bubbels… we zeiden het al aan het begin van het jaar, maar de Bubbels trend zet flink door. Zelfs nu de horeca nog dicht is en we alleen maar kunnen dromen van een glas bubbels op een zonovergoten terras. Misschien heeft het te maken met de kleine dingen vieren in het leven – daar drinken we een bubbel op. Van Champagne tot de nieuwe Franse bubbel van Café de Paris, het mag elk moment van de dag.

Lees meer

Vers sap uit de Provence van hèt Rosé wijnhuis Figuière

Kersvers van de pers, letterlijk! Want de Rosés van Figuière zitten nog geen drie weken in de fles. Met een zacht roze twinkeling en een ongekende aantrekkingskracht doen de flessen ons denken aan de warme voorjaarsdagen en frisse zomeravonden. Met het perspectief wat we nu hebben, hopende op een terrasopening komende weken, willen we ons samen met u voorbereiden op een vol terras met vrolijke Rosé drinkers.

Lees meer

Het perfecte huwelijk tussen Dow’s Port en kaas

Nooit ruzie, een tikkeltje gecompliceerd, maar al jaren in een romantische relatie. Het perfecte paar. Port en kaas… de een kan niet zonder de ander. Zowel Port als kaas hebben een veelzijdig karakter, beide zijn geen standaard type. De ene Port is zacht en complex of juist zoet en vol. Kaas, jong of gerijpt, fris of zwaar, heeft verschillende en diverse smaakintensiteiten. Het evenwicht is van belang, zoals dat in elke relatie is ;).

Lees meer